دکوراسیون

لاندری روم یا رختشویخانه 

لاندری روم یا رختشویخانه

یکی از  قسمت های خانه که بحث بودن یا نبودن در دکوراسیون مطرح می‌شود، لاندری روم یا رختشویخانه است. ما در این مقاله از گامی نو بررسی می‌کنیم که آیا وجود این فضا در خانه ما نیاز است یا خیر و همچنین مزایا و معایب بودن آن را تشریح می‌کنیم.

لاندری روم چیست؟ کجا قرار دارد و کاربردش در خانه های جدید چیست؟

لاندری روم یا رختشویخانه همانطور که از نام آن مشخص است یک اتاق مجزا برای امر شستشوی لباس‌ها است. لاندری روم می‌تواند بزرگ به اندازه یک اتاق خواب باشد که در آن وسایلی مانند ماشین لباسشویی، خشک کن، کمد های چوبی نگهداری مواد شوینده، تجهیزات مربوط به پهن کردن و خشک کردن لباس‌ها و حتی اتوکشی وجود دارد. 

اگر پای صحبت مادربزرگ‌هایتان نشسته باشید حتما در مورد رختشویخانه از آنها شنیده‌اید. در زمان‌های قدیم فضاهایی برای شست و شوی لباس‌های کثیف و جمع آوری آنها وجود داشت که معمولاً در خارج از خانه تعبیه می‌شد اما با گذشت زمان، زندگی شهرنشینی خانه ها را کوچکتر کرد که باعث حذف بسیاری از قسمت‌ها از جمله رختشویی‌خانه از آنها شد.

اما حال با گذشت زمان نیاز حضور این فضا در خانه‌ها مجدد حس شد و دکوراسیون‌ها به سمت تعبیه این فضا سوق داده شدند.

چرا امروزه باید لاندری روم داشته باشیم؟

در اکثر خانه‌ها لباسشویی در آشپزخانه و نزدیک محل پخت و سرو غذاها قرار دارد، یعنی جایی که بیشترین نیاز به پاکیزگی در آن حس می‌شود. آوردن لباس‌های کثیف به آشپزخانه می‌تواند باعث شود به راحتی میکروب‌ها وارد این فضا شوند. با خارج کردن ماشین لباسشویی از آشپزخانه و قرار دادن آن در لاندری روم می‌توانید به حفظ پاکیزگی بیشتر این فضا کمک کنید.

تعبیه این فضا برای مدیریت نظم قسمت های دیگر خانه مانند آشپزخانه و اتاق خواب بسیار مفید است، زیرا این فضا ها با داشتن وسایلی مانند تخت خواب راحتی، دراور، میز آرایش، میز تحریر مدرن، یا یخچال و گاز و ظرفشویی به اندازه کافی شلوغ هستند.

ابعاد لاندری روم چقدر باید باشد؟

رختشویخانه می تواند بزرگ و در اندازه یک اتاق باشد یا کوچک و در اندازه فضایی مانند زیر راه پله، می تواند کامل و با تجهیزات زیادی باشد یا تنها از یک ماشین لباسشویی و چند قفسه یا شلف دیواری تشکیل شده باشد.

همچنین می تواند یک طراحی حرفه ای داشته باشد یا توسط خودتان چیده شود. این بسته به خانه شما و فضایی که در اختیار دارید و همچنین بودجه ای که مایلید برای آن صرف کنید بستگی دارد.

لاندری روم باید چه چیز هایی داشته باشد؟

بهتر است این بخش نزدیک به حمام و اتاق خواب باشد تا انتقال لباس های کثیف به آن و برگرداندن مجدد لباس ها به دراور های چوبی یا کمد لباس مدرن شما آسان تر صورت بگیرد. همچنین مهم است که دارای سیستم تهویه مناسبی باشد تا امکان رشد باکتری ها کاهش پیدا کند و بخار مواد شوینده به سلامت شما آسیب نرساند.

برای مواردی که ممکن است نیاز به شستشوی لباس ها با دست باشد، تعبیه یک سینک می تواند کمک کننده باشد. داشتن چند کمد برای قرار دادن مواد شوینده، رخت آویزها، میز اتو و … نیز به مرتب تر ماندن این فضا کمک زیادی میکند. 

برای این اتاق بهتر است که از متریال ضد آب مانند کابینت های pvc یا برای کفپوش و دیوار پوش کاشی و سرامیک استفاده کنید تا در برابر رطوبت و ریزش آب مقاوم باشند و در طی زمان پوسیده نشوند. بهتر است از رنگ های روشن که آلودگی ها را زود نشان میدهد استفاده کرد تا سریعا متوجه آنها شویم و بتوانیم رفعشان کنیم.

این اتاق همچنین باید دارای نورپردازی خوبی نیز باشد تا رنگ واقعی لباس ها به خوبی در آن دیده شود و نیز دید کافی برای تشخیص لکه های لباس و از بین بردن آن ها را به ما بدهد. در کنار این موارد قرار دادن یک صندلی و نشیمن که هنگام درآوردن لباس ها از ماشین، ، جدا کردن رنگ ها، قرار دادن آن ها در ماشین و تا کردن لباس ها به شما کمک می کند تا فشار کمتری به کمر یا زانوی خود وارد کنید.

طراحی و دکور لاندی روم باید به چه صورت باشد؟

برای تزیین و دکور کردن این اتاق ها می توانید از انواع بانکه های نگهداری مواد شوینده و گیاهان طبیعی و مصنوعی استفاده کنید. قرار دادن  انواع دکوری‌ها مانند گلدان‌ها یا ظروف تزیینی نیز برای این فضا عالی هستند. در واقع نوع تزییناتی که برای این اتاق استفاده می‌کنید به فضایی که در اختیار دارید وابسته است هرچه فضایی در اختیار شما بزرگتر باشد، می‌توانید از دکوری‌های بزرگتر و بیشتری استفاده کنید. اما ترجیحاً آن را ساده نگه دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *