آموزشی

معرفی براق کننده ها + روش های براق کردن وسایل چوبی

مقاله روغن های براق کننده

با گذر زمان و استفاده از وسایل چوبی از جمله میز تحریر، مبلمان و لوازم دکوری به مرور دچار خشکی، پوسته پوسته شدن و خط خوردگی میشوند، برای جلوگیری از این امر باید وسایل چوبی از مراقبت خوبی برخوردار باشند. یکی از این راهکار ها برق انداختن وسایل چوبی با استفاده از روغن ها و ترکیبات خانگی میباشد که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم. تا شما عزیزان بتوانید تمامی لوازم خود را براق کنید.

مراحل برق انداختن وسایل چوبی

شاید برای شما پیش آمده باشد که با قرار گیری لوازم چوبی منزلتان در معرض نور خورشید یا حرارت از زیبایی اولیه آنها کاسته شده و دچار کدری شده باشند یا برخی لوازم پر استفاده مانند میز جلو مبلی یا میز ناهار خوریبا قرار دادن وسایل و ظروف دچار لک شده باشند. برای پیشگیری از این امر و همچنین ترمیم این آسیب دیدگی ها باید علاوه بر دور کردن این وسایل از منبع حرارتی و همچنین تابش مستقیم نور خورشید، نکاتی را رعایت کنید تا از نتیجه کار رضایت بیشتری داشته باشید. در ادامه مقاله از گامی نو شما را با این نکات آشنا میکنیم.

مقاله براق کردن لوازم چوبی

نکته اول: بهترین زمان موجود

باید توجه داشته باشید که بهترین زمان برای جلا انداختن وسایل چوبی، زمانیست که شما هیچ گونه استفاده ای از این وسیله نداشته باشید. این امر به این منظور قابل توجه است که ترکیبات استفاده شده در برق انداختن به صورت کامل خشک شده باشد و با تماس دست با لوازم مورد نظر ردی بر روی آنها باقی نماند. برای این منظور به زمانی در بازه 3 الی 5 ساعت نیاز داریم. پس در وسایلی مانند کتابخانه که میخواهید وسایل در ون آن بچینید باید تا خشک شدن کامل صبر کنید.

نکته دوم: استفاده از ابزار کار مناسب

برای شروع برق انداختن نیاز به وسایل مناسب جهت انجام این کار داریم، برای مثال باید دقت کنید که هیچگونه تماسی بین دست شما و وسیله چوبی مورد نظر وجود ندارد برای این موضوع بهترین کار استفاده از دستکش میباشد. حال برای تمیز کردن سطوح نیاز به یک دستمال پارچه ای ترجیحاٌ نخی (هدف بدون پرز بودن دستمال میباشد) و برای گوشه های کار به گوش پاک کن نیاز داریم. در قدم بعدی باید به تهیه یک اسپری جهت مرطوب کردن پارچه بپردازیم. به احتمال زیاد سطح وسایل چوبی از جمله میز تلویزیون شما دچار خطوط و خراشیدگی هایی شده است، برای جبران این آسیب دیدگی ها بهتر است پولیش رنگ چوب تهیه کنید و در نهایت پارافین یا ترکیبات خانگی مورد استفاده قرار میگیرد.

 

مقاله براق کردن لوازم چوبی

نکته سوم: پاک کردن گرد و غبار

نکته قابل توجه و تاثیر گذار در برق انداختن وسایل چوبی، تمیز بودن چوب از هرگونه گرد و خاک میباشد، چرا که اگر قبل از گردگیری، روغن کاری شود، بعد از خشک شدن ماده بر روی چوب شاهد برآمدگی و زبری خواهیم بود که از زیبایی آن به شدت می کاهد. حال اگر متوجه شدید که سطح دارای لَک می باشد میتوانید با استفاده از مقدار کمی مایع ظرفشویی آن را تمیز کنید. فقط دقت داشته باشید قبل انجام این کار مقداری از مایع ظرفشویی را در بخشی از وسیله که در معرض دید نمیباشد امتحان کنید تا از بوجود آمدن لک بر روی چوب اطمینان داشته باشید. حال اگر بر روی وسایل چوبی ردی از چسب باقی مانده باشد، میتوان از سرکه جهت خیساندن آن و سپس یک دستمال جهت پاک کرن آن استفاده کرد.

نکته چهارم و آخر: جنس وسایل چوبی

با توجه به تنوع جنس و رنگ چوب ، راه کار های متناسب با آن نیز متفاوت میباشد. برای مثال: اگر میز کنسول و دراور شما از جنس چوب گردو باشد با توجه به اینکه این نوع چوب از گرانترین و مرغوب ترین نوع چوب میباشد، از مقاومت بالایی نیز برخوردار هست که این امر به سهولت کار شما اضافه میکند برای این منظور ابتدا از نبود هرگونه گرد و غبار بر روی چوب و درز ها اطمینان حاصل شوید سپس با استفاده از پولیش متناسب با رنگ چوب، خط و خش های موجود روی چوب را برطرف کنید و در آخر با استفاده از پنبه، مقدار بسیار کمی از پارافین روی سطح پخش کنید.
برای سطوح چوبی رنگ شده نیز میتوان همین مراحل را طی کرد اما اگر در لوازم شما از چوب خام استفاده شده باشد ممکن است کمی جلا دادن به آن سخت باشد. البته باید توجه داشت که در برخی موارد چوب خام جلوه و زیبایی خاصی به وسایل میدهد. اما با توجه به سلیقه شما ممکن است این وسایل به براق شدن نیاز داشته باشند. برای این کار بهترین گزینه پارافین میباشد که البته میتوان از روغن های خانگی و طبیعی نیز استفاده کرد.

ترکیبات خانگی برای براق کردن چوب

در ادامه ی مقاله شما را با بهترین و تاثیر گذار ترین ترکیبات خانگی آشنا خواهیم کرد تا بتوانید با دانشی کافی لوازم خود را براق کنید.

1)ترکیب آب لیمو و روغن زیتون:

مقاله براق کردن لوازم چوبی

برای این ترکیب نیاز به یک پیمانه روغن زیتون و نصف پیمانه آبلیمو میباشد. (با توجه به سطح مورد نظر اندازه پیمانه را در نظر میگیریم اصل مهم در این اندازه گیری نسبت 2 به 1 روغن زیتون و آب لیمو میباشد.) ترکیب را به صورت دورانی بر روی سطح بمالید و پس از خشک شدن سطح، توسط مقداری پولیش سطح مات شده را با آن جلا دهید.

2)مخلوط روغن زیتون و سرکه سفید:

مقاله براق کردن لوازم چوبی

برای تهیه این مخلوط می بایست نسبت 2 به 1 برای روغن زیتون و سرکه سفید رعایت شود. (به ازای هر پیمانه روغن زیتون به نصف پیمانه سرکه سیب نیاز داریم) مانند روش قبل آن را روی سطح پخش می کنیم و در آخر مقداری پولیش جهت براقیت بیشتر و تاثیر مواد روی چوب استفاده میکنیم.

3)سفیده تخم مرغ:

اگر قصد دارید وسایل چوبی منزلتان خشک و تیره به نظر برسد بهترین گزینه سفیده تخم مرغ است. باید توجه کنید که برای این روش باید سفیده تخم مرغ به صورت کامل از زرده جدا شود و در قدم بعد سفیده تخم مرغ باید خوب هم زده شود، سپس یک قاشق آمونیاک به آن اضافه کنید و آن را توسط یک دستمال به سطح کمد لباس یا هر وسیله چوبی دیگری که نیاز است بمالید، بعد از گذشت مدت زمان 5 الی 10 دقیقه با یک دستمال خشک، آن را تمیز کنید.

4)ترکیب روغن بزرک و عصاره صمغ:

مقاله براق کردن لوازم چوبی

برای جلا دادن به چوب های خام این ترکیب مناسب ترین ترکیب میباشد. برای تهیه این ترکیب به مقداری برابر از هر دو ماده نیاز است. ترکیب را روی حرارت قرار دهید تا بجوش آید، سپس با استفاده از پنبه یا دستمال نخی آن را روی سطح بمالید.

سخن نهایی:
در این بخش سعی بر آن شد که راهکار های براق کردن وسایل چوبی و همچنین مواد مورد استفاده برای این کار به شما گفته شود تا شما به راحتی و با کمترین هزینه به زیبایی هرچه تمام تر منزلتان بپردازید. توجه داشته باشید که حتما قبل از انجام مراحل براق کردن از تمیز بودن سطح مطمئن شوید و همچنین برای خراشیدگی ها حتما پولیش استفاده کنید و همچنین با توجه به وابستگی چوب به دما و رطوبت، برای ماندگاری بیشتر وسایل چوبی منزل یا محل کارتان سعی کنید محیط را در دمای 23 درجه سلسیوس و رطوبت 42 درصدی را حفظ کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *