زمانی که در حال خرید سیسمونی برای نوزاد خود هستید، اینکه غرق در آن شوید و چیزهایی را فراموش کنید یک امر رایج است. یک اتاق کودک به وسایل زیادی نیاز دارد و والدین نیز برای فراهم کردن راحتی و آسایش کودکان خود که برای رشد فرزندانشان اهمیت دارد از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند.
اما واقعیت این است که نوزادان نیاز های زیادی ندارند و تنها به چند چیز ساده برای رفع نیاز های اساسی آن ها می تواند اکتفا کنید. به همین دلیل هم پیشنهاد ما این است که توجه خود را به همین موارد اساسی معطوف کرده و تلاش خود را برای ساخت یک فضای کاربردی برای فرزند دلبندتان انجام دهید.
ما برای اینکه شما خیلی ساده تر بتواند به تهیه این لوازم بپردازید آن ها در گروه هایی دسته بندی کردیم تا با توجه به آن ها جلو رفته و به ترتیب چک لیست خود را تکمیل نمایید:
خواب
نوزاد تازه به دنیا آمده مدت زمانی زیادی از شبانه روز را در حال خواب است. هرچه سن آنها بالاتر میرود نیاز شان به خواب کمتر می شود ولی باز هم جزو اصلی ترین نیاز های نوزاد داشتن وسایلی است که سلامت او را در حین خواب حفظ نماید و نیز خوابی خوش را برای او فراهم کند.
تخت
در ابتدا به یک گهواره یا تخت خواب ساده نوزاد نیاز داریم که استاندارد های جهانی برای داشتن ایمنی کامل را داشته باشد. استاندارد هایی از قبیل فاصله بین میله ها که نباید خارج از بازه 5 تا 8 سانتی متر باشد. این فاصله به شما این اطمینان را میدهد که سر، بازو ها و پای کودک در بین این میله ها گیر نمی کند. ارتفاع میله های محافظ نیز باید حداقل 65 تا 70 سانتی متر باشد تا علاوه بر این که از افتادن و سقوط کودک جلوگیری میکند، برای والدین به هنگام خارج کردن یا گذاشتن کودک در گهواره مزاحمت ایجاد نکند.
تشک
تشکی که برای گهواره استفاده می کنید باید کاملا فیت باشد و حتی کمی با فشار بتوان آن را داخل گهواره جا داد، تا به این وسیله هیچ فضای خالی بین تشک و اسکلت تخت باقی نماد تا تصادفی یا عمدی موجب آسیب به نوزاد ما نشود، مخصوصا که بالا رفتن سن نوزادان، دامنه حرکتی آنها گسترده نیز می شود و امکان آسیب رساندن به خودشان نیز بالاتر میرود. برای اینکه بدانیم چه اندازه ای برای فاصله بین تشک و تخت استاندارد است، کافیست این فاصله بیشتر از دو انگشت نباید باشد.
خود تشک نیز باید سفت و محکم باشد تا کودک با توجه به اسکلت نرمی که دارد، به موجب خوابیدن روی تشک دچار انحرافات اسکلتی نشود. علاوه بر این، پد تشک باید قابل شستشو باشد، زیرا به طور مرتب به تمیز کردن و شستن آن احتیاج پیدا خواهید کرد. از نظر بهداشتی نیز جتی اگر تشت کثیف نشده است، بهتر است به صورت دوره ای در فواصل زمانی کوتاه آن را با مواد شوینده ملایم و بدون عطر بشویید. برای تعویض پد ها به طور متناوب و بدون تعویض بهتر است برای تشک، 3 پد داشته باشید.
ملحفه
تعداد ملحفه ها نیز بهتر است حداقل 3 یا 4 عدد باشد تا در صورتی که کثیف شد و شما زمان شستن آن ها را نداشتید، ملحفه تمیز برای استفاده فرزندتان داشته باشید. برا ملحفه ها جنس هایی را انتخاب نمایید که بدون پرز و بو باشند و نیز حساسیت برای پوست یا تنفس کودک ایجاد نکنند. ملحفه باید نرم و لطیف باشد و قابل تنفس داشته باشد تا کودک زمانی که از آن استفاده می کند عرق نکند. همچنین باید بتواند دمای متعادلی را برای نوزاد فراهم کند. بهترین نوع پارچه ها برای استفاده نوزادان پارچه هایی با الیاف طبیعی مثل پنبه و نخ است.
تغذیه
بعد از خواب دومین نیاز اساسی کودک، غذا خوردن است. در ماه های اول کودک به دفعات برای شیر خورد از خواب بیدار میشود برای این سنین بهتر است از گهواره کنار تخت مادر استفاده شود تا به خصوص در طول شب نیاز به پایین آمدن از تخت نباشد. برای ماه های بعدی که کودک علاوه بر شیر به غذا های کمکی نیز روی می آورد داشتن یک صندلی و نشیمن نوزاد که هم ایمنی کودک را حفظ کند و هم والدین تسلط کافی برای غذا دادن را داشته باشند، یک انتخاب عالی محسوب میشود.
در همان ماه های ابتدایی برای اینکه شیر دادن برای مادر و نوزاد در راحترین و بهترین شکل صورت گیرد، بهتر است یک چراغ خواب با نور ملایم در اتاق مادر و کودک نصب شود تا زمان شیر دادن بدون اینکه چشمان هیچکدام اذیت شود، دید کافی فراهم شود.
داشتن یک بالش شیردهی هم به مادر برای نگه داشتن بهتر کودک کمک میکند و هم با قرار دادن بدن و سر کودک در وضعیت صحیح مانع از پریدن شیر به گلوی نوزاد می شود که خود خطرات احتمالی خفه شدن را به شدت کاهش می دهد. علاوه بر این قرار گرفتن سر کودک در وضعیت مناسب موجب ورود کمتر هوا به معده و در نتيجه جلوگیری از دل درد و بدخلقی های بعد آن خواهد شد.
بهداشت
بعد از خوردن و خوابیدن، دومین نیاز کودک استحمام و تعویض پوشک است. این مورد هم مثل موارد قبلی به بالا رفتن سن کودک کمتر می شود اما تا حدود 2 سالگی و حتی بیشتر این نیاز یعنی تعویض پوشک با شما همراه است و حتی به مرور سخت تر نیز خواهد شد، زیرا کودک در برابر آن مقاومت بیشتری میکند.
برای این کار به یک میز تعویض نیاز دارید. این میز می تواند به صورت مجزا خریداری شود یا بر روی دراور لباس شما قرار گیرد. استفاده از میز تعویض پوشک این کار را برای نوزاد و شما آسان تر می کند و دسترسی شما به وسایلی مثل پوشک و لباس ها به راحتی فراهم است. با بالارفتن سن کودک باید مراقب باشید زیرا دیگر سر جای خود بدون حرکت باقی نمی ماند.
در کنار میز تعویض پوشک به یک سطل نیز نیاز دارید تا پوشک ها را داخل آن بیندازید. بهتر است این سطل را در نزدیکی میز و صندلی قرار دهید تا به سرعت بتوانید پوشک را داخل آن بیندازید. از قرار دادن پوشک روی میز یا ملحفه های کودک به شدت خودداری نمایید تا انتقال میکروب را که سلامت کودک را به خطر می اندازد، به حداقل ممکن برسانید.
ذخیره سازی وسایل
کودک شما به واسطه نیاز هایش، وسایل زیادی دارد که باید آن ها در اتاق کودک سروسامان دهید. از جمله وسایلی که برای این منظور به آنها احتیاج پیدا میکنید، خرید کمد لباس، دراور، ویترین یا شلف دیواری برای اسباب بازی ها، سبد یا سطل هایی برای لباس های دم دستی یا لباس های کثیف، اسباب بازی ها، می باشند.
سوالات متداول
وسایل اتاق کودک شامل چیست؟
- گهواره کنار تخت مادر
- تخت
- تشک
- پد تشک
- ملحفه و روکش
- کمد لباس
- دراور
- میز تعویض پوشک
- بالش شیر دهی
- و…
چگونه اتاق نوزادم را دکور کنم؟
- اطمینان حاصل کنید که هر چیزی که ممکن است نیاز داشته باشید در دسترس تان باشد.
- از بهم ریختگی پرهیز کنید.
- برای دیوار ها از کاغذ دیواری قابل شستشو استفاده نمایید.
همچنین مطالعه این مقالات نیز به شما توصیه می شود:
سرویس خواب وکیوم چیست؟ کاربرد ها و مزایای سرویس خواب وکیوم
مزایا و معایب تخت خواب های تاشو، خطرات احتمالی تخت خواب تاشو
دلایل عمده کپک زدن کمد دیواری + راه حل های برطرف کردن آن ها
با الهام از thebump