آموزشی

توصیه های روانشناسی برای انتخاب رنگ اتاق خواب نوزاد

توصیه های روانشناسی برای رنگ اتاق خواب نوزاد

با نزدیک شدن تاریخ تولد نوزاد والدین برای آماده سازی اتاق کودک خود را آماده می کنند. یکی از اولین قدم ها برای طراحی اتاق کودک انتخاب رنگ آن است. انتخاب های زیادی برای گزینش رنگ وجود دارد اما با کمی مطالعه در مورد روانشناسی رنگ ها متوجه خواهید شد که انتخاب رنگ مناسب آن قدر ها هم که فکرش را می کردید راحت نیست.

برای کمک به ساده‌تر شدن این فرآیند، ما در این مقاله از گامی نو برخی از محبوب‌ترین رنگ‌ها و مزایای انتخاب تناژ های مختلف از آن ها را در مراحل خاص از رشد کودک، برای شما بیان می کنیم.

توصیه های روانشناسی برای رنگ اتاق خواب نوزاد

توصیه های روانشناسی برای رنگ اتاق خواب نوزاد

تاثیر در رشد ذهنی

اگر می خواهید مطمئن شوید که نوزاد شما از اتاقش به همان اندازه که شما لذت می برید؛ لذت می برد مهم است که بفهمید آنها چگونه رنگ را درک می کنند. متخصصان معتقدند که نوزادان تا 5 ماهگی رنگ ها را تشخیص نمی دهند. در واقع، تا چند ماه اول، نوزاد تازه متولد شده عمدتا سایه های سیاه، خاکستری و سفید را می بیند.

همچنین آن ها توضیح میدهند که  رنگ‌های متضاد با کنتراست بالا قوی‌ ترین سیگنال‌ها را به مغز کودک ارسال می‌کنند تا به تحریک رشد مغز و کمک به رشد بینایی او کمک کنند. پس در انتخاب وسایلی مانند کمد لباس از این دست رنگ ها بیشتر استفاده نمایید.

در سه ماهگی، کودک شروع به دیدن رنگ ها می کند و افزودن رنگ های روشن تر و اولیه برای رشد ذهنی و دیداری او مهم می شود. بین پنج تا هشت ماهگی، دید رنگی کودک کاملا توسعه یافته است و زمان مناسبی برای رنگ آمیزی اتاق کودک است. در این زمان بهتر است اسباب بازی های رنگی را در دسترس و در دید او مانند روی دراور یا میز تحریر قرار دهید.

محبوب ترین رنگ ها برای اتاق کودکان

علاوه بر تحریک بصری، مطالعات روانشناختی  نشان می دهد که رنگ بر خلق و خو بر  رفتار، خواب، حافظه و حتی سلامتی کودکان و بزرگسالان نیز تاثیر دارد. همین موضوع دید سنتی در مورد رنگ های آبی و صورتی که بر اساس جنسیت نوزادان انتخاب می شد را تغییر میدهد و درهای انتخاب را روی  مجموعه ای از رنگ ها باز می کند که دیگر بر اساس جنسیت تعریف نمی شوند.

توصیه های روانشناسی برای رنگ اتاق خواب نوزاد

توصیه های روانشناسی برای رنگ اتاق خواب نوزاد

در ادامه  ترین رنگ ها و تناژ های مختلف آنها را بر اساس حسی که در اتاق ایجاد میکنند، گردآوری کرده ایم.

آرامش

رنگ های گرم و ملایم محیطی راحت و صمیمی ایجاد می کنند. گفته می‌شود نارنجی نشان دهنده تعامل اجتماعی بهتر می باشد، سبز نمادی از نوآوری و خلاقیت است همانطور که طبیعت به ما نشان می دهد، صورتی آرامش‌ بخش است، بنفش یک رنگ سلطنتی است و نمادی از اصالت می باشد و آبی روشن با خلاقیت مرتبط است.

میتواندید از این رنگ ها در وسایل اتاق از صندلی و نشیمن گرفته تا شلف دیواری استفاده کنید تا محیطی دلنشین برای کودکان خود ایجاد نمایید.

اطمینان

انتخاب رنگ های جسورانه و پیچیده حس اعتماد به نفس را به اتاق کودک می آورد و به تدریج این حس را در وجود کودک نیز متصاعد می کند. آبی نشان دهنده اطمینان و امنیت است، خاکستری  بسیارکاربردی است و میتوان از آن به عنوان رنگ ترکیبی با سایرین استفاده نمود، قهوه ای نشان دهنده قدرت و سبز با رشد  و شکوفایی آمیخته شده وهمراه است.

تاثیر بر ذهن و افکار

روانشناسی رنگ ها تاثیر قابل توجهی بر روحیه و وضعیت ذهنی ما دارد. این  یک موضوع  بسیار جذاب است که باید هنگام انتخاب رنگ برای خانه خود به آن توجه کنید.

علاوه بر رنگ آمیزی اتاق کودک، قرار دادن نوزاد در معرض اشکال و الگوهایی با کنتراست بالا نیز برای رشد شناختی و بالا بردن قدرت درک مفاهیم آنها مهم است.

توصیه های روانشناسی برای رنگ اتاق خواب نوزاد

توصیه های روانشناسی برای رنگ اتاق خواب نوزاد

در ماه های اول استفاده از اشکال سیاه و سفید بهترین راه برای ایجاد این در درک در نوزادان است و در ادامه شروع به استفاده از رنگ های متنوع تر و گوناگون نمایید. بهتر است در ابتدا از رنگ های اصلی و واضح برای این کار کمک بگیرید.

از این رنگ های می توانید در انتخاب اسباب بازی ها، طرح ها و استیکر های دیواری، مبلمان اتاق کودک نظیر تخت خواب یا کتابخانه استفاده نمایید. میتوانید این که کودک شما کدام رنگ را دوست دارد را با انتخاب ها و مواردی که دنبال می کند، متوجه شوید. سپس با توجه به همین علاقه این رنگ را در محرک های بصری مختلف بیفزایید.

اینگونه می توانید توجه آن ها را به اشیاء مختلف جلب کنید و از همین طریق به بالا بردن هوش دیداری آن ها کمک نمایید تا بتوانند تمام عناصر پیرامون خود را تشخیص دهند.

سولات متداول

بهترین رنگ ها برای اتاق کودک کدام موارد هستند؟

  1. آبی برای ایجاد آرامش روحی و روانی و خواب راحت تر
  2. سبز برای پرورش خلاقیت
  3. صورتی برای ایجاد حس صمیمیت و راحتی و دنج کردن اتاق
  4. بنفش برای استفاده از آرامش رنگ آبی و نشاط
  5. رنگ های خنثی الهام گرفته از طبیعت برای ارتباط بهتر با جهان پیرامون
  6. سفید برای انتقال حس تسکین
  7. خاکستری برای کمک به پرورش تفکر

پیشنهاد میشود عمدتا از چه رنگ هایی در وسایل کودک استفاده کنیم؟

رنگ های روشن مثل سفید و صورتی باعث ایجاد حس مثبت می شوند، در حالی که رنگ های تیره مثل سیاه یا قهوه ای احساس منفی تولید می کنند. بر همین اساس ما استفاده از رنگ های روشن تر را توصیه میکنیم.

رنگ ها چه تاثیر روانی می گذارند؟

مطالعات نشان داده اند که رنگ ها میتوانند قسمت های مختلف مغز را تحریک کنند و بر خلق و خوی افراد تاثیر بگذارند و این موضوع  برای کودکان نیز تفاوتی ندارد و چه بسا بیشتر هم صدق کند. به خوبی شناخته شده است که رنگ های گرم مانند قرمز، نارنجی و زرد بیشتر محرک هستند، در حالی که رنگ های سرد مانند آبی و سبز می توانند احساس آرامش بیشتری به همراه داشته باشند.

چه رنگ هایی برای اتاق خواب کودک آرامش بخش ترهستند؟

رنگ‌های خنثی و ساده مانند بژ، کرم مایل به قهوه‌ای، خاکستری گرم و سفید می‌توانند جلوه‌ ای تسکین‌ دهنده  داشته باشند. این رنگ ها می توانند فضایی امن و دنج برای کودک شما ایجاد کنند.

مطالعه این مقالات نیز به شما توصیه میشود:

با الهام از tollbrothers

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *